Ελλαδα

Υπ. Παιδείας προς πρυτάνεις: «Κρύβετε τα στοιχεία

Συγκαλύπτοντας παράνομες προσλήψεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51164-104733.jpg

Την κάλυψη δικών τους παράνομων προσλήψεων υπηρετεί η άρνηση των τεσσάρων πανεπιστημίων που αρνούνται, ακόμα, να δώσουν στοιχεί για τους διοικητικούς τους υπαλλήλους, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας σε non paper που κυκλοφόρησε.

Λεπτομερέστερα, το υπουργείο Παιδείας λέει ότι τα τέσσερα πανεπιστήμια (Αθηνών, ΕΜΠ, Θεσσαλονίκης, Πατρών) που δεν έστειλαν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων τους, εκφράζουν μια ετερόκλητη μειοψηφία στο χώρο των ΑΕΪ: «Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το ‘παράθυρο’ εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους - φαντάσματα. Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και όταν στερεύουν τα επιχειρήματα καταφεύγουν στην συκοφαντία και τον λαϊκισμό για το τάχα μου ποιος έχει μπάρμπα στη Κορώνη».

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του υπουργού Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων αυτών Ιδρυμάτων καλούνται εντός πέντε ημερών να απογραφούν μόνοι τους, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όσοι δεν το κάνουν, θα τεθούν σε αργία.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ