Ελλαδα

«Μας είπαν Πακιστανούς» καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ (video)

O Γρηγόρης και o Λαυρέντης Κωνσταντινίδης έγιναν στόχος ρατσιστικής επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
All Greek Street Food UK
All Greek Street Food UK / © Facebook

Στο στόχαστρο ρατσιστών μπήκαν δύο φορές σε λιγότερο από ένα μήνα, οι ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου «All Greek Street Food UK» στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

O Γρηγόρης και o Λαυρέντης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτες του εστιατορίου οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης, κατήγγειλαν τη ρατσιστική επίθεση μέσω Facebook. 

Όπως αναφέρουν, η πρώτη επίθεση έγινε από άνδρα που έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού. Δυο μέρες αργότερα κι ενώ το μαγαζί λειτουργούσε με κόσμο, ένας άλλος άνδρας αποφάσισε να ουρήσει στην πόρτα του εστιατορίου. Όταν μάλιστα υπάλληλος του εστιατορίου προσπάθησε να τον αποτρέψει, ο άνδρας πιάστηκε στα χέρια μαζί του, τον αποκάλεσε «Πακιστανό» και ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη Βρετανία.

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, "δεν πρέπει να είστε εδώ" και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε "Πακιστανό". Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας» είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης στον ANT1.

«Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» λέει ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης. 

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν καταγγείλει στις αρχές και τα δύο περιστατικά βίας.

Επίθεση σε Ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ