Ελλαδα

Βραβεία Προμηθέας 2018 για την Ελευθερία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των φετινών Βραβείων από το ΚΕΦίΜ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vraveia.jpg

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η απονομή των φετινών Βραβείων Προμηθέας για την ελευθερία σε ανθρώπους που με το έργο και τη δράση τους ενσαρκώνουν και προάγουν τις αξίες της ελευθερίας, σε μια λαμπερή βραδιά που παρουσίασε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Αγγελόπουλος στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 200 άνδρες και γυναίκες από τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης και Γεώργιος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη ΔΗΣΥ, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Χάρης Θεοχάρης από τη ΝΔ, και ο Στέφανος Μάνος και Θόδωρος Σκυλακάκης από τη Δράση, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον μη κομματικό και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του ΚΕΦίΜ. 
Παράλληλα έντονη ήταν η παρουσία νέων ανερχόμενων πολιτευτών. 

Συγκεκριμένα, οι νικητές των βραβείων ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2018, όπως αυτοί προτάθηκαν από τα Μέλη, το Επιστημονικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΦίΜ και στη συνέχεια ανακηρύχθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή, είναι οι εξής:

vraveia2.jpg

Στην κατηγορία Καλλιτέχνης της χρονιάς, o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Στην κατηγορία Δημοσιογράφος/συγγραφέας της χρονιάς, ο Πάσχος Μανδραβέλης.
Στην κατηγορία Επιχειρηματίας της χρονιάς, οι ιδρυτές της Workable Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης.

vraveia5.jpg

vraveia6.jpg

Για την Προάσπιση της Ατομικής Ελευθερίας, οι Θανάσης Μαυρίδης, Παναγιώτης Λάμψιας και Κατερίνα Γαλανού.

Το Prometheus Award 2018 for the Young Liberal of the Year απένειμε το Ίδρυμα Friedrich Naumann στον Ευάγγελο Ανδρέου και τον Γιώργο Μαρίνο Παπανικολάου για τους European Students For Liberty και Young Liberals Greece.

Τιμητικό βραβείο για τη Συνολική Προσφορά στην Ατομική Ελευθερία απενεμήθη στον Λέσεκ Μπαλτσερόβιτς (Leszek Balcerowicz), τέως Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών της Πολωνίας, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στη μετάβαση της χώρας από τον κομμουνισμό στη φιλελεύθερη δημοκρατία και την οικονομία της αγοράς.

Ο κ. Μπαλτσερόβιτς κατά την σύντομη ομιλία αποδοχής του βραβείου, αναφέρθηκε στους όρους και τις προϋποθέσεις της θεσμικής αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά απολύτως εφικτή για χώρες με σοβαρά δομικά προβλήματα, αναφερόμενος στο παράδειγμα της μετακομμουνιστικής Πολωνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε σύντομο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σταύρου Τσακυράκη.

Τέλος, για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΪ συγκεντρώθηκαν 500 ευρώ από τη δημοπράτηση πίνακα του Χρήστου Ζωίδη.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν ο ΣΚΑΪ και ο Φιλελεύθερος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.