Ελλαδα

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aa.jpg

Φωτογραφίες δύο ατόμων έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέροντας ότι αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα τα ξημερώματα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του σταθμού στις οποίες στεγάζεται και η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Όπως τονίζεται, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε δύο «γνώριμα» αλλά αταυτοποίητα πρόσωπα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος πληροφορίες από την ΕΛΑΣ ανέφερε ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από δύο διαφορετικά πρόσωπα. Όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιήθηκαν φάνηκε να έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα. Ο «σγουρομάλλης» ή ξανθός» και τα πρόσωπα Τριαντόπουλος ή Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Επίσης η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στην ομάδα κρούσης. Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο Οpel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Ανω Πετράλωνα: Ενας οδηγεί, το δεύτερο άτομο καλύπτει και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΙ. Οι δύο προαναφερθέντες φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα ως «κάλυψη». Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση φέρονται να μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα.

Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται περιμετρικά των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή», θα ψάξει τις απαντήσεις για τους δράστες η ΕΛΑΣ.

Όπως τονίζει η Καθημερινή, επισήμως, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει ακόμα παραληφθεί από τα στελέχη των διωκτικών αρχών που έχουν την ευθύνη της προανάκρισης. Ωστόσο, ατύπως τέθηκε υπόψη αρμοδίων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με τις κάμερες, η Καθημερινή τονίζει σε ρεπορτάζ της επικαλούμενη πληροφορίες, ότι  έχουν καταγράψει τα οχήματα που διέρχονται μπροστά από το κτίριο της οδού Εθνάρχου Μακαρίου όχι όμως και τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν το σακίδιο με τη βόμβα στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου.    

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατική βρίσκεται και το καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά τη βομβιστική επίθεση σε περιοχή στα Άνω Πετράλωνα.

10 κιλά εκρηκτικής ύλης

Το χτύπημα στον ΣΚΑΪ ήταν πολύ ισχυρό. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών που συμμετέχουν στις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 10 κιλά ισχυρής εκρηκτικής ύλης τα οποία τοποθετήκαν εντός σακιδίου πλάτης.

Οι εκτιμήσεις για την οργάνωση που κρύβεται πίσω από το χτύπημα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, της Eurobank στην οδό Σανταρόζα καθώς επίσης και το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, πριν από ένα χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ