Ελλαδα

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή

«Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ήταν ερώτηση, ήταν απάντηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mat1.jpg

Μέσα από ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχωρούν σε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη ΔΑΕΑ και έδρα των ΥΜΕΤ το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου  «αναρχικοί και αναρχικές», όπως σημειώνεται συγκεκριμένα.

Να θυμίσουμε ότι περίπου 20 άτομα πραγματοποίησαν επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή, εκεί όπου εδράζεται η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων ΜΑΤ-ΥΜΕΤ. Επιτέθηκαν στο κτίριο, από τη συμβολή των οδών Υμηττού και Μανωλίδη και εκσφενδόνισαν πολλές βόμβες μολότοφ οι οποίες εξερράγησαν απ’ έξω χωρίς, σύμφωνα με την αστυνομία, να προκληθούν φθορές είτε τραυματισμοί. 

Αμέσως μετά διέφυγαν τρέχοντας προς την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης. Σύμφωνα με το κείμενο που αναστήθηκε «Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ήταν ερώτηση ήταν απάντηση στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το ελληνικό κράτος.  

Το ότι ο Δεκέμβρης ήταν και είναι μια διαχρονική καίρια απάντηση το καταδεικνύει η στάση που είχε όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων και θεσμών», σημειώνουν. Αναφερόμενοι στην κυβέρνηση λένε πως «η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς, που αξιοποίησε πολιτικά στο μέγιστο την εξέγερση του Δεκέμβρη αλλά και τους μετέπειτα κοινωνικούς αγώνες, μας υπενθύμισε με το “καλημέρα” πως το κράτος έχει συνέχεια»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ