Ελλαδα

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έσωσε Βουλγάρα από τα χέρια ομοεθνή της μέσω Google Maps

Απίστευτη υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
woman.jpg

Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνίστρια μία 43χρονη Βουλγάρα που ζούσε στην Ελλάδα και έναν 32χρονο Βούλγαρο ο οποίος φέρεται να ήθελε να την εκμεταλλευτεί  είδεη σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όλα ξεκίνησαν όταν  η 43χρονη θέλησε να γνωρίσει από κοντά διαδικτυακό της φίλο με τον οποίο μιλούσε πολύ καιρό. Έτσι ταξίδεψε στη Βουλγαρία και από εκεί βρέθηκε στο Κίελο της Γερμανίας.

Ο 32χρονος Βούλγαρος, όμως, μετέτρεψε την επισκεψή της σε εφιάλτη καθώς τη φυλάκισε σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιούσε σχεδόν καθημερινά.

Η γυναίκα κατάφερε ωστόσο να τον πείσει να τηλεφωνήσει στην 24χρονη κόρη της που ζει στην Ελλάδα δήθεν για να της ζητήσει χρήματα. Η 43χρονη, τον έπεισε ότι δεν μιλά βουλγαρικά γιατί γεννήθηκε στην Ελλάδα και έτσι μιλώντας στα ελληνικά στην κόρη της τής πειέγραψε όλα όσα της είχαν συμβεί.

Η 24χρονη απευθύνθηκε στην αστυνομία και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του δράστη από τις δύο επόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες του θύματος με την κόρη της.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί ζήτησαν από την κόρη να πει στη μητέρα της να της δώσει όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσε σχετικά με το τι έβλεπε έξω από το παράθυρο του διαμερίσματος. Η 43χρονη περιέγραψε τα πάντα και έδωσε  την περιγραφή ενός χαρακτηριστικού αγάλματος. Έτσι με τη βοήθεια του Google Maps οι αστυνομικοί μπόρεσαν να βρουν την ακριβή τοποθεσία.

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ενημερώθηκαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες την 21 Νοεμβρίου 2018 συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την παθούσα, η οποία φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τον 32χρονο να αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και κακοποίησης. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο 32χρονος να ήθελε να εξωθήσει τη 43χρονη στην πορνεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ