Ελλαδα

Στον ανακριτή ο «Ριχάρδος» - Τι αναφέρει σε πολυσέλιδο υπόμνημα

Αναμένεται να πει ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές 30 εκατ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rixardos_1.jpg
© ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Στο γραφείο του ανακριτή έφτασε λίγο μετά τις 11:30 ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Λίγο νωρίτερα μέσω των συνηγόρων του είχε παραδώσει πολυσέλιδο υπόμνημα στα χέρια της δικαστικής λειτουργού με όλες τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού, φέρεται να υποστηρίζει ότι έκανε νόμιμες συναλλαγές, νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο ελληνικό κράτος καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές.

Οι ίδιες πληγές αναφέρουν ότι ο ενεχυροδανειστής αναμένεται να πει ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές 30 εκατ. ευρώ, και πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε ό,τι αφορά το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη, το οποίο είναι και στο όνομά του.

Στο πλευρό του ενεχυροδανειστή βρίσκονται αρκετοί υπάλληλοί του, οι οποίοι έχουν έρθει από νωρίς στα δικαστήρια, με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπό τους, για το εργασιακό τους μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες ενεχυροδανειστής και ο Τούρκου συγκατηγορούμενός του, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, ρίχνουν την ευθύνη οο ένας στον άλλον ενώ ο 51χρονος επιχειρηματίας ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Τούρκο, συριακής καταγωγής.

«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες» υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής αναφερόμενος στον Τούρκο με τον οποίο, όπως λέει, συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές».

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα», τονίζει ακόμη στο αίτημά του.

Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου, ο οποίος προειδοποίησε τον ενεχυροδανειστή με εκπλήξεις.

«Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα», φέρεται να απάντησε, μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύντομη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο Τούρκος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και «έδειξε» τον γνωστό ενεχυροδανειστή.

«Εκτελούσα τις εντολές του αφεντικού μου» φέρεται να είπε και ισχυρίστηκε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.