- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο μπλόκο από λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά
150 άτομα μπλοκάρουν τις πύλες εισόδου στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ
Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, Τετάρτη, από τις κινητοποιήσεις μιας, σχετικά μικρής σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδας λιμενεργατών στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι αυτά τα περί τα 150 άτομα μπλοκάρουν τις πύλες εισόδου στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν ούτε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ούτε βέβαια οι τελωνειακοί, οι εκτελωνιστές και τα φορτηγά.
Πηγές του λιμανιού εκτιμούν πως καθημερινά εισέρχονται 1.000 φορτηγά, 700 εκτελωνιστές, 100 υπαλλήλοι του Γ. Τελωνείου, 100 υπάλληλοι πρακτορειών μεγάλων διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών, 300 υπάλληλοι της ΣΕΠ ΑΕ και 1.300 συνεργαζόμενοι μέσω υπεργολάβων λιμενεργάτες.
Ο αποκλεισμός όλων αυτών εκτός των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ δημιουργεί αυτονόητα τεράστια προβλήματα στην ομαλή ροή της εμπορικής δραστηριότητας.
Το μπλόκο όμως συνδέεται με αιτήματα και αξιώσεις της εν λόγο ομάδας συνδικαλιστών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την ωρα που μόλις το περασμένο Σάββατο υπερψηφίστηκε από το νέο σωματείο των εργαζομένων, που αριθμεί περί τα 650 μέλη, με 400 ψήφους υπέρ, η πρόταση της εργοδοσίας για τις νέες συλλογικές συμβάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.