Ελλαδα

Δικαιώθηκε Ελληνίδα κατά της Volkswagen – Θα λάβει αποζημίωση 5.200 ευρώ

Ανοίγει ο δρόμος της διεκδίκησης για 30.000 καταναλωτές στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
volkswagen.jpg
Volkswagen ©EPA/FOCKE STRANGMANN

Ανοίγει ο δρόμος, σύμφωνα με το newmoney, για δεκάδες προσφυγές κατά του ομίλου Volkswagen και για χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι εξαπατήθηκαν θεωρώντας ότι αγοράζουν οικολογικό αυτοκίνητο με μειωμένες εκπομπές ρύπων, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει Ελληνίδα καταναλώτρια.

Η συγκεκριμένη Ελληνίδα, η οποία ήταν κάτοχος ενός μικρού Polo VW με τιμή κτήσης τα 14.000 ευρώ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της κατασκευάστριας εταιρείας στη Γερμανία, όταν πληροφορήθηκε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στους κινητήρες diesel. Η πρωτόδικη απόφαση υπ' αριθμό 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών είχε ορίσει αποζημίωση της τάξης των 5.200 ευρώ στην ενάγουσα.

Η VW άσκησε έφεση και η εκδίκαση είχε οριστεί για σήμερα, Παρασκευή 23/11, όμως αιφνιδίως, μια μέρα πριν, η εταιρεία έκανε πίσω. Η VW απέσυρε την έφεσή της, καθιστώντας τελεσίδικη την απόφαση του Ειρηνοδικείου και υποχρεώνοντας την αυτοκινητοβιομηχανία να πληρώσει το ποσό που έχει οριστεί.

Πρόκειται για την πρώτη καταναλώτρια στη χώρα μας, η οποία λαμβάνει με απόφαση δικαστηρίου την αποζημίωσή της από την κατασκευάστρια εταιρεία. Όπως αναφέρει στο newmoney ο δικηγόρος της ενάγουσας, Ηλίας Μπέτζιος, το γεγονός αυτό ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για χιλιάδες καταναλωτές στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τον κ. Μπέτζιο, η υπόθεση του σκανδάλου dieselgate αφορά περίπου 30.000 Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.