Ελλαδα

Ιερώνυμος: Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ

«Τον εμπιστεύομαι απολύτως»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ierwnymos.jpg

Μέσα από τη σχέση τους ο πρωθυπουργός μετατρέπεται σε σύγχρονος Σαούλ, φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεραρχίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Δημητριάδος φέρεται να είπε κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο», με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να απαντά: «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ».

Για την ιστορία, ο Σαούλ ήταν φανατικός Ιουδαίος, αλλά για τους συμπολίτες του εκτός της Συναγωγής ήταν ο Παύλος. Απέκτησε μεγάλη μόρφωση και δίδασκε στους συμπατριώτες του το Νόμο του Θεού. Όταν όμως συναντούσε χριστιανούς ή άκουγε να μιλούν γι’ αυτούς, τους κυνηγούσε με πάθος, έπαιρνε μέρος σε συλλήψεις και τους οδηγούσε στη φυλακή. Πίστευε πως έτσι υπερασπιζόταν την πίστη των πατέρων του. Μόλις πληροφορήθηκε πως κάποιοι χριστιανοί είχαν καταφύγει από τα Ιεροσόλυμα στη Δαμασκό της Συρίας για να γλιτώσουν, ξεκινά με μια ομάδα ανθρώπων, για να τους συλλάβει. Πλησιάζοντας όμως τα τείχη της Δαμασκού, άστραψε γύρω του φως λαμπρό από τον ουρανό. Έπεσε καταγής ο Σαούλ κι άκουσε μια φωνή να του λέει: «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;». Ταραγμένος ο Σαούλ είπε: «Ποιος είσαι, Κύριε;» Και η φωνή του απάντησε: «Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο συ καταδιώκεις. Πήγαινε στην πόλη κι εκεί θα σου φανερωθεί τι πρέπει να κάνεις».

Έπειτα από αυτό ο Παύλος μετανόησε και αφού μπήκε στην πόλη συναντήθηκε με τον επίκεφαλής της Εκκλησίας Ανανία, ο οποίος τον θεράπευσε από την τύφλωση, τον κατήχησε και τον βάπτισε. Το γεγονός αυτό έγινε χρονολογικά πιθανότατα το 36 μ.Χ. Από τότε ο Παύλος έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Ύστερα από μια επιμελή προετοιμασία ανέλαβε να εκχριστιανίσει τους εθνικούς, δηλαδή τους μη Ιουδαίους.                      

ΠΡΟΣΦΑΤΑ