- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καρδίτσα: 8 συλλήψεις για κλοπές μεταχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΗ
Από 19 έως 38 ετών οι δράστες
Οκτώ άτομα, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Καρδίτσας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Ειδικότερα, επισημαίνεται, ότι ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για οργανωμένη αγορά και μεταφορά χαλκού, προερχόμενου από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, εξακριβώθηκε ότι τρεις από τους συλληφθέντες, μαζί με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, αποκόλλησαν αρχικά τους μετασχηματιστές από πέντε στύλους της Δ.Ε.Η.
Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικών εργαλείων- γάντζων και διαρρηκτικών εργαλείων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό των μετασχηματιστών τα χάλκινα εξαρτήματά τους (πηνία κ.λπ.), καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος, συνολικού βάρους 422 κιλών, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς κατευθυνόταν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο σημείο για να αγοράσει τα αφαιρεθέντα χάλκινα αντικείμενα.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα και ένα ακόμη Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 3.845 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τις 22-01-2018 έως και 14-11-2018, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη οργανωμένων κλοπών μετασχηματιστών από χωράφια της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας.
Όπως σημειώνεται από την αστυνομία, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 133 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, ενώ η συνολική ζημία που υπέστη η επιχείρηση ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 479.644,86 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον καππαμά της Ρόδου έως τα Λαζαράκια της Αστυπάλαιας - Η παράδοση παραμένει ζωντανή
Ο υφυπουργός Εξωτερικών περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σε πλήρη ετοιμότητα το Λιμενικό το Μεγάλο Σάββατο - Σταδιακή αποφόρτιση μετά τη μαζική φυγή
Τελευταία ευκαιρία για τα πασχαλινά ψώνια πριν το διήμερο λουκέτο στην αγορά - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας
Νωρίτερα το τέλος των δρομολογίων - Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις αργίες του Πάσχα
Μικρή Ανάσταση - Ένα ξεχωριστό στοιχείο της ορθόδοξης κληρονομιάς
Συννεφιά και πρόσκαιροι όμβροι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωση
Άφησαν για λίγο πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις
Οι πιστοί από τους πέντε ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις λιτανείες υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες
Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε να κάνετε τις τελευταίες πασχαλινές αγορές
Είχε πρόσφατα τιμηθεί για τη συγγραφή του βιβλίου του «Μας διώξαν από την Κοκκινιά»
Η ιερή πόλη που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια της μεγάλης Εξόδου, είναι ίσως το πιο ειλικρινά Ελληνικό σημείο της Ελλάδας
Επιστροφή στον σταθμό Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση μηχανών μετά από τεχνικό πρόβλημα
Η μεσημεριανή παράδοση του Επιταφίου των Εμπόρων παραμένει ζωντανή στη Θεσσαλονίκη
Δίχασε τους πιστούς ο υψηλής τεχνολογίας και πολύχρωμος επιτάφιος
Πάνω από 30 χιλιάδες έλεγχοι και 170 χιλιάδες κατασχέσεις πυροτεχνημάτων πανελλαδικά
Ουρές στα διόδια και αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια
Από την Αθήνα και την Ύδρα μέχρι την Κέρκυρα και την Καβάλα, οι πιστοί βιώνουν την κορύφωση του Θείου Δράματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.