Ελλαδα

Υπόθεση Novartis: Στα άκρα η κόντρα Ράικου με Τουλουπάκη - «Παγώνει» προσωρινά η έρευνα

Η αίτηση εξαίρεσης της νυν εισαγγελέως κατά της διαφθοράς πυροδότησε νέες εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
novartis3242.gif
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αίτηση για την εξαίρεση της νυν εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση Novartis κατέθεσε ο σύζυγος της προκατόχου της, Ελένης Ράικου, σε μια εξέλιξη που ανεβάζει εκ νέου τους τόνους στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Η αίτηση, που αφορά και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς που συνεργάζονται με την κ. Τουλουπάκη, διακόπτει την έρευνα έως ότου τα επιχειρήματα του συζύγου της κ. Ράικου να κριθούν από το Συμβούλιο Εφετών, που αναμένεται να εξετάσει το ζήτημα εντός των επόμενων ημερών.

Κύριος ισχυρισμός στην αίτηση είναι ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ευθύνονται για την διαρροή στον Τύπο των ονομάτων της κ. Ράικου και του συζύγου της, ως εμπλεκόμενους στην έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της κ. Ράικου έχει ήδη καταθέσει αγωγή κακοδικίας κατά της κ. Τουλουπάκη. Εκκρεμεί, επίσης, η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση Novartis. Ειδικότερα, το ζευγάρι έχει καταθέσει μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή των ονομάτων τους στην πολύκροτη υπόθεση.

Η κ. Ράικου είχε υποβάλει την παραίτησή της από τη θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017, έπειτα από δημοσίευμα που την έφερε να έχει αποκρύψει στοιχεία για την υπόθεση του Γ. Παπαντωνίου, μετά από αναφορά της ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.