Ελλαδα

Η στιγμή που Ρουβίκωνας κάνει έλεγχο σε αστυνομικούς (video)

Το πρωί στου Ζωγράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
roub.jpg

Μέλος του Ρουβίκωνα ειδοποίησε ότι δύο «ύποπτοι» άνδρες βρίσκονταν έξω από το σπίτι του. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των συντρόφων του, οι οποίοι τους πλησίασαν για να ελέγξουν τις ταυτότητές τους.

Οι δύο «ύποπτοι» ήταν τελικά σστυνομικοί. Στην συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη του Ρουβίκωνα εξήγησαν τον λόγο του ελέγχου - καθώς παρακολουθούνται από ομάδες φασιστών, όπως είπαν χαρακτηριστικά και «θα γίνει κανένα ατύχημα» - ενώ οι αστυνομικοί από την πλευρά τους προέτρεψαν να ειδοποιούν την αστυνομία, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Να πείτε στους πολιτικούς προϊσταμένους σας ότι θα έχουμε πρόβλημα, μας απειλούν τα σπίτια, με τα πολιτικά δεν ξέρουμε ποιος είναι ποιος, ας στείλουν με αστυνομικούς στολές» είπε μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. «Εδώ λέμε τα δικά μας τα προβλήματα και δεν μας ακούνε» απάντησε ο ένας αστυνομικός.

Ο Ρουβίκωνας ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο στο οποίο προειδοποιεί τους αρμόδιους: «Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ