Ελλαδα

Βοσκός βρέθηκε αντιμέτωπος με λύκο - Του κατασπάραξε πέντε πρόβατα

Κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wolf-sheep.jpg

Επίθεση λύκου σε πρόβατα σημειώθηκε κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, λίγο μετά τον οικισμό Προσκυνά, στην περιοχή της Λοκρίδας.

Όπως κατήγγειλε o 26χρονος κτηνοτρόφος από τη Λαμία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι σε μια περιοχή, όπου δεν έχουν καταγραφεί ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, έβοσκε αμέριμνος το κοπάδι του, όταν ξαφνικά ένας λύκος έκανε την επίθεσή του.

«Σήμερα το πρωί κατά τις 07.00 έβγαλα τα πρόβατα μου για βοσκή κοντά στο χωριό που μένω, στο Προσκυνά. Τα είχα κοντά στην Εθνική Οδό και εκεί που ήμουν αμέριμνος επιτέθηκε στο κοπάδι λύκος και οι απώλειες ήταν πέντε πρόβατα. Το παράξενο ήταν που ήταν τόσο κοντά στην Εθνική Οδό. Ποτέ δεν είχε ξαναεμφανιστεί τόσο χαμηλά λύκος και ειδικά στο χωριό, τόσα χρόνια που διαθέτουμε πρόβατα» ανέφερε σε δηλώσεις του.

«Τον είδα στα 50 μέτρα και ανάμεσα το κοπάδι. Τα πήρε στο κυνήγι. Άρχισα να φωνάζω, να πετάω πέτρες, αλλά τίποτα. Τα πρόβατα πήραν τον δρόμο για τον στάβλο και εγώ από πίσω. Έπειτα από 200 μέτρα άρπαξε το πρώτο και μετά στη σειρά τα άλλα. Εγώ έμεινα πιο πίσω και τα έβρισκα το ένα μετά το άλλο δαγκωμένα στον λαιμό. Ήταν μεγάλος σε μέγεθος και από ότι φαίνεται πεινασμένος» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από lamianow.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ