Ελλαδα

Παρέλασαν με το «Μακεδονία ξακουστή» και φώναξαν συνθήματα για την Κύπρο και αποβλήθηκαν (video)

Κατάληψη από τους συμμαθητές τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνθήματα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα υπέρ Μακεδονίας και Κύπρου

Μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν. Τότε, σύμφωνα με το notioanatolika.gr, ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία και την Κύπρο.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία. Η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.

Οι συμμαθητές τους στο άκουσμα της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης, 1η Νοεμβρίου προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Οι ίδιοι εξέφρασαν μιλώντας στο τοπικό μέσο, την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό. Εκπρόσωπος των μαθητών υποστήριξε ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ' Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».


Περήφανη απάντηση από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ