- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαμία - Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κακοποίηση βρέφους από τον πατέρα του
Η παιδίατρος στην κατάθεσή της έκανε λόγο για μια εικόνα που δεν είχε ξαναντικρύσει
Σε 28 μήνες φυλάκιση με πενταετή αναστολή, τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, τον πατέρα που κακοποίησε το μόλις δύο μηνών παιδί του, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015 στο Καρπενήσι, σε μια υπόθεση που εμπλέκονταν τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και η μητέρα και ο αδερφός του δράστη, για υπόθαλψη του τελευταίου.
Μαρτυρία σοκ
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η μαρτυρία της παιδιάτρου που εξέτασε το άτυχο μωράκι έκανε λόγο για μια εικόνα που δεν είχε ξαναντικρύσει. Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, έπαθε σοκ, καθώς ήταν αδύνατη η βλεμματική επαφή με το βρέφος, ενώ όταν προσπάθησε να το πάρει αγκαλιά αντιδρούσε ενστικτωδώς. Είχε μώλωπες στο μέτωπο και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας φέρεται να έχει χτυπήσει με ιδιαίτερη βιαιότητα το μερικών μηνών αγοράκι του και μάλιστα στο κεφάλι, δύο φορές μία στα τέλη Νοεμβρίου και μία το Δεκέμβριο του ’15, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του.
Μετανιωμένος ο πατέρας
Στις πρώτες στιγμές της Δίκης, οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την έδρα για τις πράξεις τους, με τον πατέρα να παραδέχεται ότι είχε χτυπήσει το παιδί του και να ζητάει συγνώμη. Από την πλευρά της η μητέρα του μωρού, παραδέχτηκε ότι αρχικά είχε πει ψέματα γύρω από όσα συνέβαιναν στο σπίτι της, καθώς φοβόταν τον άνδρα της από τον οποίο χώρισε και ζητάει την επιμέλεια των παιδιών τους (έχουν κι ένα μεγαλύτερο κοριτσάκι).
Στην υπόθεση εμπλέκονταν όπως σημειώσαμε επίσης η μητέρα και ο αδερφός του κατηγορούμενου, καθώς το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι τους με τη μητέρα να δηλώνει ότι κι αυτή αρχικά είχε πει ψέματα, αφού δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν στο σπίτι του παιδιού της.
Καταπέλτης ο Εισαγγελέας
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης ήταν καταπέλτης κάνοντας αναφορά τόσο στην αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δομών του κράτους, όσο και στην συνενοχή των κλειστών κοινωνιών. «Η σημερινή υπόθεση βαρύνεται από ένα φορτίο που συνάδει με τον περίγυρο μιας κλειστής κοινωνίας που φοβάται για το τι θα πει ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας αναφερόμενος στην συγκάλυψη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ αναρωτήθηκε πως θα είναι αποτελεσματικές οι κοινωνικές δομές που πραγματοποιούν ελέγχους κατόπιν ραντεβού.
Πάντως οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, Η υπόθεση θα εξεταστεί και σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο πατέρας.
Πηγή: lamiareport
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
47 νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα - 13 θάνατοι στη χώρα
Υψηλές θερμοκρασίες για 6 - 7 ημέρες
Γιατί η νομική παιδεία μας αφορά όλους
Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί η κίνηση
Έσπευσε σκάφος του Λιμενικού από τη Σκιάθο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Η ανήλικη αγνοείται από τις 16 Αυγούστου
Εκτιμάται πως είχε βλάβη στον πίσω έλικα μετά από σοβαρό περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί
Προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή μεταμόσχευσης
Το δέμα που μετέφερε περιείχε μεταξύ άλλων 12 κινητά και 21 κάρτες SIM
O πατέρας προχώρησε σε αρπαγή της το βράδυ της 19ης Αυγούστου
Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη και το Σαββατοκύριακο
Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractor απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και κατευθύνθηκαν προς το νησί
Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας
Η τελευταία πρόγνωση για τον καύσωνα - Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα
Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος
«Απομακρυνθείτε προς Μύρινα»
Η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου χαρακτηρίζεται κρίσιμη
Στη μάχη της κατάσβεσης πέντε αεροσκάφη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.