Ελλαδα

Μεσίστιες οι σημαίες στην Άνδρο για τον χαμό του Γιάννη Γλυνού

Το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Άνδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
glynnos.jpg

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα και όλα τα δημοτικά κτίρια της Άνδρου επί πέντε ημέρες, ενώ κλειστές παρέμειναν οι υπηρεσίες του δήμου, τα Νομικά Πρόσωπά του και όλα τα σχολεία του νησιού σήμερα.

Το νησί της Άνδρου αποχαιρέτισε και συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον πρώην δήμαρχό του Γιάννη Γλυνό ο οποίος  έχασε τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Γλυνός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και ήταν Μαθηματικός. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε διδάξει ως Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κορθίου Άνδρου/

Από το 1986 ήταν Κοινοτικός Σύμβουλος της πρώην Κοινότητας Κορθίου.

Το 1998 εξελέγη Δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Κορθίου. Το 2002 και 2006 επανεξελέγη Δήμαρχος Κορθίου με το μοναδικό υποψήφιο συνδυασμό και ποσοστό 100%. 

Από το 2010 έως το 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Άνδρου και μετά τη λήξη της θητείας του αποφάσισε να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Λεφάκη και απέκτησαν δύο παιδιά, μια κόρη και ένα γιο. 

Υπήρξε μέλος της διοίκησης πολλών οργανισμών, συλλόγων, ιδρυμάτων και φορέων, μερικά εκ των οποίων είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Ανδρου, η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Κυκλάδων (ΤΕΔΚ), το Ενιαίο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης νομού Κυκλάδων (ΚΕΚ), το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ».

Εκπροσώπησε την Άνδρο και υπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος τη συμμετοχή του Δήμου Κορθίου στο Σύμφωνο των Δημάρχων και του Δήμου Άνδρου στο Σύμφωνο των Νησιών, πρωτοβουλίες υποστηριζόμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προτρέπουν τους συμμετέχοντες Δήμους σε δράσεις αειφόρου ενεργειακής διαχείρισης, υπερβαίνοντας τους θεσμοθετημένους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ