Ελλαδα

Ανησυχία: Αυξάνονται οι επιθέσεις με πέτρες και αεροβόλα σε λεωφορεία στην Αθήνα

Μία κοπέλα τραυματίστηκε σε επίθεση με αεροβόλο στη Συγγρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leoforeio.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των επιθέσεων με πέτρες και αεροβόλα κατά λεωφορείων στην Αθήνα. Χθες μάλιστα έγινε επίθεση πιθανόν με αεροβόλο στο λεωφορείο Α2, τη στιγμή που βρισκόταν στην κάθοδο της Συγγρού και συγκεκριμένα στη στάση Εφέσσου, που οδήγησε στον τραυματισμό μίας κοπέλας.

Από το βράδυ του Σαββάτου τα περιστατικά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί είναι συνολικά πέντε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, κάνει λόγο για ανησυχητικό φαινόμενο και τονίζει ότι θα επιδιωχθεί σύσκεψη του ΟΑΣΑ με την αστυνομία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά. 

Εκτίμησε ότι τα άτομα που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες είτε είναι ανήλικοι είτε κάποιο άτομο που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. 

Σημειώνεται ότι της επίθεσης στο Α2, προηγήθηκε επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο Γ10 στους Αγίους Αναργύρους. Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, προκλήθηκαν ωστόσο ζημιές στο λεωφορείο. Εδώ και δυο εβδομάδες έχουν σημειωθεί 14 επιθέσεις σε λεωφορεία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ