- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΛ.ΑΣ. για Κατσίφα: Δεν υπάρχουν στοιχεία σύνδεσης της συμπλοκής με τη σημαία
Ενέργειες για συμμετοχή της ελληνικής πλευρά στις έρευνες
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του.
Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.