- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνική Ένωση Καφέ: Να καταργηθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης
Επιβλήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Επί τάπητος οι επιπτώσεις του μέτρου σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Την πάγια θέση της για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ επανέλαβε η Ελληνική Ένωση Καφέ κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων της με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.
Ο συγκεκριμένος φόρος επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου 201 με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυξάνοντας τα οικονομικά βάρη σε καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου. Η ΕΕΚ υποστήριξε ότι το εν λόγω μέτρο οδήγησε σε αύξηση των φαινομένων λαθρεμπορίας και παραεμπορίου, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια των νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Παράλληλα, η ΕΕΚ αναφέρθηκε στην επιβάρυνση του κόστους των προϊόντων του καφέ που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά στον τομέα των εξαγωγών.
Από τη μεριά του ο κ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε την ΕΕΚ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση όσον αφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου. Επιπλέον, αναγνώρισε ότι τα ζητήματα που θέτει η ΕΕΚ είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο.
Την ΕΕΚ απαρτίζουν συνολικά 21 μέλη, επαγγελματίες του κλάδου, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 85% της αγοράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Μέχρι πότε πρέπει να βγάλουμε καινούργια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.