Ελλαδα

Ελληνική Ένωση Καφέ: Να καταργηθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Επιβλήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Επί τάπητος οι επιπτώσεις του μέτρου σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
coffee23423.jpg

Την πάγια θέση της για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ επανέλαβε η Ελληνική Ένωση Καφέ κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων της με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο συγκεκριμένος φόρος επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου 201  με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυξάνοντας τα οικονομικά βάρη σε καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου. Η ΕΕΚ υποστήριξε ότι το εν λόγω μέτρο οδήγησε σε αύξηση των φαινομένων λαθρεμπορίας και παραεμπορίου, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια των νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η ΕΕΚ αναφέρθηκε στην επιβάρυνση του κόστους των προϊόντων του καφέ που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά στον τομέα των εξαγωγών.

Από τη μεριά του ο κ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε την ΕΕΚ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση όσον αφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου. Επιπλέον, αναγνώρισε ότι τα ζητήματα που θέτει η ΕΕΚ είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο.

Την ΕΕΚ απαρτίζουν συνολικά 21 μέλη, επαγγελματίες του κλάδου, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 85% της αγοράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ