Ελλαδα

Η Λένα Διβάνη απαντά στον κ. Γαβρόγλου για την ανομία στα ΑΕΙ με μια προσωπική μαρτυρία έξω από την ΑΣΟΕΕ

Πώς την αντιμετώπισε «ντίλερ» όταν η καθηγήτρια θέλησε να μπει μέσα στο πανεπιστήμιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
divani2-thumb-large.jpg

Μήνυμα προς το φοιτητικό κόσμο να διεκδικήσει τους χώρους και την ακαδημαϊκή ειρήνη έστειλε ο υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας, στο οποίο δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα.

Ακούγοντάς τον η συγγραφέας και καθηγήτρια Λένα Διβάνη θυμήθηκε μια προσωπική της εμπειρία, την οποία περιγράφει στο λογαριασμό της στο Facebook, ως απάντηση στον κ. Γαβρόγλου που «δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς φοβόμαστε».

Η συγγραφέας καταθέτει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τη συνομιλία που είχε με ντίλερ του λαθρεμπορίου έξω από την ΑΣΟΕΕ.

«Προς κύριο Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, που ακούω να μιλάει στο ραδιόφωνο τώρα και να λέει ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές πρέπει να "διεκδικήσουν το χώρο τους" για να λυθούν τα προβλήματα της παραβατικότητας και δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς φοβόμαστε.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Περπατάω στην Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Βλέπω μέσα από την κλειδωμένη πόρτα ένας τύπος να πουλάει παπούτσια και δίπλα ένα φιλαράκι του να πουλάει τσιγάρα ή κάτι άλλο αόρατο.

Πλησιάζω και του λέω: "Πολύ ωραία. Εσύ είσαι μέσα και κάνεις λαθρεμπόριο κι εγώ που είμαι καθηγήτρια δεν μπορώ να μπω μέσα."

ΑΥΤΟΣ=( έξαλλος που του διέκοψα το ντηλ):" Αστο ντιάλο ρε μαλαγκισμένο! Ελα από ντω να σου πω! Ελα από ντω μωρή".

Το έβαλα στα πόδια βέβαια γιατί ντεν είμαι και τόσο μαλαγκισμένο να κάτσω να τις φαω από τη μαφία.

Να μην ξανακούσω όμως για διεκδικήση του χώρου μου γιατί θα γίνω...». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ