- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξι θάνατοι την τελευταία βδομάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Στους 41 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα
Στους 41 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, από την αρχή της χρονιάς, καθώς άλλοι 6 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.
Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία με σοβαρές επιπλοκές από τη λοίμωξη, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.
Σήμερα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται 13 άνθρωποι, από τους οποίους οι έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα, πάντως, με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν μόλις έξι νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στο σύνολο του 2018 είναι 306, εκ των οποίων τα 41 θανατηφόρα. Οι ασθενείς είναι ηλικίας από 10 έως 95 χρόνων και οι νεκροί στη συντριπτική τους πλειονότητα ηλικίας άνω των 70 χρόνων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.