20 χρόνια ActionAid μέσα από 20 φωτογραφίες
Ελλαδα

20 χρόνια ActionAid μέσα από 20 φωτογραφίες

Από την Ινδία μέχρι την Γκάνα, το Νεπάλ, την Τανζανία, την Ελλάδα και όλο σχεδόν τον κόσμο

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Γκάνα μια γυναίκα, η Μaria, έκανε για 30 χρόνια κλειτοριδεκτομή σε γυναίκες και κορίτσια του χωριού της. Η γυναίκα αυτή, μέσα από το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ActionAid, έχει γίνει σήμερα ακτιβίστρια κατά αυτής της πρακτικής. Θα δείτε παρακάτω φωτογραφία της, 20 συνολικά φωτογραφίες από ανθρωπιστικές δράσεις της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο - και στην Ελλάδα. Όλα αυτά με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ActionAid στη χώρα μας και το τριήμερο δράσεων με τίτλο «Γίνε η αλλαγή!», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 18 -20 Οκτωβρίου στην αίθουσα του μετρό Συντάγματος (από τις 10π.μ. - 10μ.μ, με ελεύθερη είσοδο). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τριήμερο δράσεων εδώ.

1._bia_-_vrazilia__0.jpg
Βραζιλία. H Bia είναι 6 ετών. Συμμετέχει στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού. Η ActionAid κινητοποιεί νέους και κυρίως κορίτσια σχετικά με θέματα ισότητας των δύο φύλων.
2._felicia_-_gkana.jpg
Γκάνα. Η 18χρονη Felicia επισκέπτεται με το μωρό της τη γιατρό. Στην περιοχή της η ActionAid, ενημερώνει κατά των πρόωρων και αναγκαστικών γάμων.
3._petrolina_amerida_-goyatemala.jpg
Γουατεμάλα. Η Petrolina & η Amerida φροντίζουν τα μελίσσια τους. Εκεί η ActionAid μεταξύ άλλων, εστιάζει στην ανάπτυξη του οικογενειακού εισοδήματος.
4._zefi_-_epikentro.jpg
Ελλάδα. Η Ζέφη προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες στο Επίκεντρο, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.
5._taxidi_allileggyis_-_india_.jpg
Ινδία. Η ActionAid δύο με τρεις φορές τον χρόνο πραγματοποιεί ταξίδια αλληλεγγύης σε κοινότητες που έχει δράση σε Αφρική, Ασία και Αμερική.
6._prosfygikos_kataylismos_-skaramagka.jpg
Aττική. Η ActionAid βρέθηκε στο πλευρό των προσφύγων με δράση σε Λέσβο και Αττική από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2017.
7._meta_ton_katastrofiko_seismo_-_nepal.jpg
Νεπάλ. Μετά τον καταστροφικό σεισμό η ActionAid, σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις, έχει βοηθήσει πάνω από 150.000 ανθρώπους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
8._paidia_-_epikentro_.jpg
Ελλάδα. Μέσα από το Επίκεντρο, στηρίζει εκτός από τους ενήλικες, παιδιά και εφήβους που ανήκουν σε ευάλωτες οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
9._ngalula_-_laiki_dimokratia_toy_kongko.jpg
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η Ngalula αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της για να γλυτώσει από τις συγκρούσεις στρατιωτών και ανταρτών. Η ActionAid έχει υποστηρίξει περίπου 2.330 εκτοπισμένους στο Ανατολικό Κασάι.
10._proto_taxidi_allileggyis_-_kenya.jpg
Κένυα. Το πρώτο ταξίδι αλληλεγγύης της ActionAid έγινε στην κοινότητα Langobaya. Στόχος η κατασκευή ενός έργου ύδρευσης που θα ωφελούσε μία ομάδα οροθετικών Κενυατών.
11._oikogeneia_stin_tanzania.jpg
Tανζανία. Μέχρι σήμερα, η ActionAid έχει στηρίξει 83 κοινότητες σε όλο τον κόσμο, χάρη σε περισσότερους από 100.000 Έλληνες και Κύπριους Αναδόχους Παιδιού.
12._maria_-_gkana.jpg
Γκάνα. Για τριάντα χρόνια η Μaria έκανε κλειτοριδεκτομή σε γυναίκες και κορίτσια του χωριού της. Μέσα από το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ActionAid ενημερώθηκε και σήμερα έχει γίνει ακτιβίστρια κατά αυτής της πρακτικής.
13._afganistan.jpg
Αφγανιστάν. Μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, η ΑctionAid υποστήριξε 3.075 γυναίκες να μάθουν γραφή, ανάγνωση και αριθμητική.
14._ellada-_ekpaideytiko_kentro.jpg
Ελλάδα. H οργάνωση δημιουργεί τους ενεργούς πολίτες του αύριο μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία της χώρας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών κάθε χρόνο.
15._manal_-_dytiki_ohthi.jpg
Δυτική Όχθη. Η Manal με την κόρη της Αmeera με φόντο τα πρόβατα που έλαβε από την ActionAid στο πλαίσιο του προγράμματος για την επεξεργασία τροφίμων. H οργάνωση εκπαιδεύει τις γυναίκες σε δραστηριότητες που τους αποφέρουν κάποιο εισόδημα.
16._taniya_-mpagklantes.jpg
Μπαγκλαντές. Η Taniya ζει σε ένα από τα Happy Homes, τα καταφύγια που έχει δημιουργήσει η ActionAid στην Ντάκα για άστεγα ή ορφανά κορίτσια.
17._ellada_-_afi.jpg
Ελλάδα. Το 2015 η ActionAid μαζί με την ADIE, δημιούργησαν την Action Finance Initiative (AFI), η οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων, δωρεάν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη σε νέες και μικρές επιχειρήσεις.
18._mathites.jpg
Ζάμπια. Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε καλύτερες συνθήκες καθώς η ActionAid στις κοινότητες που δρα, φροντίζει ώστε τα σχολεία να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
19._kampotzi_-ekpaideysi_katoikon_.jpg
Καμπότζη. Μέσα σε μία χρονιά η ActionAid εκπαίδευσε 2.382 κατοίκους για να προστατεύουν καλύτερα τη γη τους, το δάσος ή την περιοχή όπου ψαρεύουν από την παράνομη αλιεία και υλοτομία και τον υπερβολικό τουρισμό.
20._hospital_goyatemala.jpg
Γουατεμάλα. Η οργάνωση έχει εκπαιδεύσει γυναίκες και άνδρες για να κάνουν μεταφράσεις, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των ιθαγενών, που δεν μιλούν ισπανικά, στην περίθαλψη.

Δειτε περισσοτερα