- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Υπουργείο Παιδείας προς εκπαιδευτικούς για την παρέλαση του «Όχι»: Με κλήρωση οι σημαιοφόροι
Εκκλησιασμός έπειτα από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων
Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, επειδή η 27η Οκτωβρίου είναι Σάββατο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Στην ίδια εγκύκλιο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το υπουργείο θυμίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση ορίζει πλέον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και όχι η βαθμολογία τους. Η περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττει την αριστεία, ενώ το υπουργείο υπογραμμίζει ότι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μαθητών και οι διενέξεις.
Επίσης, ο εκκλησιασμός στο δημοτικό θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Σύμφωνα πάντως με την εγκύκλιο,
- Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.
- Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
- Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Λίνας Μενδώνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.