Ελλαδα

«Ντου» στη ΔΟΥ Χαλανδρίου - «Σήμερα θα πεθάνεις», φώναζαν στον έφορο

Αιτία το χρέος μιας φορολογούμενης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4512366.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο κτίριο της ΔΟΥ Χαλανδρίου χτυπώντας πόρτες. Αιτία  το χρέος που είχε μία φορολογούμενη, που ανήκει στη συγκεκριμένη εφορία. Οι «εισβολείς» έστησαν «καρτέρι» στον έφορο, απειλώντας ότι θα τον περιμένουν να βγει από το κτίριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11.00 το πρωί. Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων εισέβαλε με άγριες διαθέσεις στο κτίριο και κινήθηκε συντονισμένα κατά του Προϊσταμένου της εφορίας, απειλώντας και χτυπώντας γραφεία και πόρτες.

Η αστυνομία παρενέβη, η ΔΟΥ έκλεισε για το κοινό, αλλά λίγο αργότερα η ομάδα επέστρεψε στο σημείο . Βλέποντας ότι δεν μπορούν να μπουν ξανά στον χώρο των γραφείων, έστησαν «καρτέρι» στον έφορο και απείλησαν ότι θα τον περιμένουν όση ώρα χρειαστεί έξω από το κτίριο μέχρι να βγει ο διευθυντής της εφορίας, για να πάει σπίτι του μετά τη λήξη του ωραρίου του. 

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ζητηθεί η συνοδεία της αστυνομίας κατά την αποχώρηση του προσωπικού της εφορίας.

Πολίτες και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι όλα έγιναν για ένα χρέος που είχε μία φορολογούμενη, που ανήκει στην συγκεκριμένη εφορία. 

Σύμφωνα με περιγραφές, εισέβαλαν χωρίς καλυμμένα πρόσωπα και μπήκαν κατευθείαν στο γραφείο του διευθυντού, ουρλιάζοντας και εκτοξεύοντας απειλές όπως «θα σε σκοτώσουμε, σήμερα θα πεθάνεις» Χτυπώντας πόρτες και γραφεία, του ζητούσαν να άρει την δέσμευση που είχε επιβάλει η ΔΟΥ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της οφειλέτριας.

Όταν κατέφτασε η αστυνομία, οι εισβολείς απειλούσαν πως … θα κάνουν μήνυση οι ίδιοι στον έφορο, για «παράβαση καθήκοντος» επειδή δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της φορολογουμένης.
 

Η αστυνομία τους απομάκρυνε από την εφορία, αλλά τελικώς επέστρεψαν και πάλι στο κτίριο απειλώντας ξανά τον έφορο και φωνάζοντας «θα σε λιώσουμε, θα σε περιμένουμε να βγεις».

Μέχρι και αργά το μεσημέρι, η ομάδα των επιτιθέμενων παρέμενε έξω από την εφορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ