Ελλαδα

Ηλίας Ψινάκης: Ψευδείς με δόλιους σκοπούς οι εικόνες με τις πεταμένες προμήθειες

Ανακοίνωση μετά από δύο εβδομάδες για την καταγγελία που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ro1.jpg

Για fake news με δόλιους σκοπούς κάνει λόγο ο δήμος Μαραθώνα σχολιάζοντας τις εικόνες ντροπής από τις εκτεθειμένες προμήθειες έξω από το Κέντρο Υποστήριξης των Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη. 

Οι εικόνες με τα πεταμένα στρώματα, ρούχα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, ανοιγμένες κούτες, νερά κι άλλες προμήθειες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Όλες οι προμήθειες προορίζονταν για τους πληγέντες από τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. 

Ο Δήμος Μαραθώνα υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες είναι αποσπασματικές και «υπηρετούν δόλιους σκοπούς». Σύμφωνα με τον δήμο Μαραθώνα, οι προμήθειες βρίσκονταν στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης, που στεγάζεται στην πρώην Αμερικανική βάση. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου Μαραθώνα αναφέρει: 

«Ο Δήμος Μαραθώνος σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες από την πρώτη στιγμή είχε εφαρμόσει το σχέδιο αποκατάστασης των πληγέντων του φυσικού περιβάλλοντος και της επιστροφής στην κανονικότητα. Το έργο που επιτελείται είναι τιτάνιο και δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χωρίς τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, φορέων και ειδικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπασματικές εικόνες των οποίων οι διακινητές επεδίωξαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να απαξιώσουν το έργο που επιτελείται στο Δήμο.

Η αλήθεια είναι μία.

Στο πλαίσιο των αναγκαίων ενεργειών που έπρεπε να γίνουν ήταν και η λειτουργία του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης που στεγάζεται στην πρώην Αμερικανική Βάση.

Σε αυτό φιλοξενήθηκαν οι δομές υποστήριξης των πυρόπληκτων αμέσως μετά τη φονική καταστροφή. Στο χώρο αυτό με την συγκλονιστική συμβολή των συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, εργαλείων, συσκευών , ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πιο αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων αποφασίσαμε τη μεταφορά αυτών των υλικών σε ειδικούς φυλασσόμενους και κλιματιζόμενους χώρους στην Ε΄ Κατασκήνωση που φιλοξενούνται οι οικογένειες των πυρόπληκτων.

Η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε σε δύο εβδομάδες και έγινε με τη καθοριστική συμβολή - για ακόμη μία φορά - του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα.

Σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τη διαδικασία μεταφοράς και επανατοποθέτησης στους νέους χώρους λήφθηκαν αποσπασματικές φωτογραφίες που υπηρετούν δόλιους σκοπούς.

Στην ασπίδα της αλήθειας συντρίβονται τα ψεύδη.

Δεν θα επιτρέψουμε σε ιδιοτελή συμφέροντα και μικροπολιτικές επιδιώξεις να αλλοιώσουν την πραγματικότητα.

Αναζητείται ελάχιστη συνείδηση από όλους εκείνους που τυμβωρυχούν πάνω στο πόνο και τη καταστροφή .

Αναζητείται στοιχειώδης σοβαρότητα και ευθύνη από όλους εκείνους που υπονομεύουν τη προσπάθεια να σταθεί ο Δήμος και πάλι στα πόδια του.

Αναζητείται ο λόγος που κάποιοι δεν μας αφήνουν να «κλείσουμε» τις πληγές μας επιδιώκοντας να ανοίγουν νέες παραπλανώντας τη κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις».


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ