Ελλαδα

Τζανακόπουλος: Η ΕΛΑΣ ουδέποτε παρακολούθησε τον Λαφαζάνη – Θέλει να αυτοηρωποιηθεί

«Θα ήμασταν ανόητοι, αν το κάναμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopoulos.jpg
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βολές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά τις αποκαλύψεις ότι άνδρες της Ασφάλειας, παριστάνοντας τους εικονολήπτες, παρακολουθούσαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίον τους, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος εκλήθη να σχολιάσει το δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», λέγοντας:  «Εδώ τα πράγματα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ καθαρά και σαφή. H ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο μιας εισαγγελικής παραγγελίας για την οποία δεν έχει ευθύνη η διοίκηση, αλλά η δικαστική εξουσία, και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, κάλεσε σε απολογία τον κύριο Λαφαζάνη».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την προκαταρκτική εξέταση εναντίον του κ. Λαφαζάνη και άλλων μελών της Λαϊκής Ενότητας και πολιτικών κινήσεων που επιχειρούν να ματαιώσουν τους διενεργούμενους πλειστηριασμούς, που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε παρακολούθησε την πολιτική δράση του κ. Λαφαζάνη, ειδικά με τον τρόπο που ισχυρίζεται. Θα ήμασταν ανόητοι, αν το κάναμε».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Αν θέλει να αυτοηρωποιηθεί είναι δικό του ζήτημα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Εμείς ούτε δώσαμε εντολή ούτε έγινε ποτέ κάποια τέτοιου είδους παρακολούθηση, όπως αυτή που ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ