Ελλαδα

Αρχίζει το σχολείο - Πρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές

Χωρίς ελλείψεις ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
book23.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χτυπάει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, με μαθητές, δασκάλους και καθηγητές να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες.

Διαβεβαιώσεις ότι εφέτος τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ελλείψεις έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν συνοδεύεται από ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς. «Η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο» ανέφερε.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, από την προηγούμενη εβδομάδα προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, οι 12.392 είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και οι 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Η ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός διαφέρει από σχολείο σε σχολείο και οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν από τον σύλλογο γονέων.

Νέα βιβλία

Από αυτήν τη σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, δηλαδή στις 09.00 το πρωί και όχι στις 08.15.

Παρουσία πολιτικών ο αγιασμός

Σε σχολείο της Ραφήνας θα παραστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος. Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ραφήνας (25ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος), προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο κ. Γαβρόγλου θα δώσει το παρών στις 08.30 το πρωί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων (Σητείας 4 & Καζαντζάκη), ενώ στις 10.15 θα επισκεφθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων (Κρυονερίου 2-4).

Στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας θα παραστεί στις 09.30 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα παραστεί στις 09.00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη θα μεταβεί στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας, στα Ιωάννινα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ