- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση μετά τον σάλο: Όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων θα μπουν στους παιδικούς σταθμούς
Εντός του μήνα θα γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ για να ενταχθούν όλα
Κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, μετά τον σάλο των αποκαλύψεων πως παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών θα μείνουν εκτός.
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), έγινε αποδεκτό το αίτημα του διοικητικού της συμβουλίου από τα συναρμόδια υπουργεία και το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά (Μαραθώνας, Ραφήνα-Πικέρμι, Μέγαρα και Λουτράκι) θα πάρουν voucher ακόμα κι αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς.
«Έτσι 1686 βρέφη-νήπια-παιδιά (Α και Β κατανομή) θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων. Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της ΚΥΑ, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.
Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία από την εταιρεία διευκρινίζεται ότι «για το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη κατανομή. Η δέσμευση των αρμόδιων υπουργείων είναι ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Έτσι ο πρόσθετος αριθμός των voucher που θα δοθούν τον Σεπτέμβριο, με την διαδικασία της δεύτερης κατανομής, θα είναι περίπου 30 - 31.000».
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη κατανομή δόθηκαν voucher σε 93.997 παιδιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.