Ελλαδα

Απόστολος Γκλέτσος: «Θάβει τον τουρισμό μας» η εγκατάσταση προσφύγων

Αντιδράσεις στη Στυλίδα για την παραχώρηση παλιού ξενοδοχείου στον Καραβόμυλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2507883.jpg
© EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Στυλίδα η πληροφορία περί παραχώρησης παλαιού ξενοδοχείου στον Καραβόμυλο για τη φιλοξενία προσφύγων.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που είχε εισηγηθεί ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr,  το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο.

Απόστολος Γκλέτσος: «Θάβει τον τουρισμό μας»

«Εμείς ως Δήμος Στυλίδας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση και από κανέναν αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα», δηλώνει στο LamiaReport.gr o Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του.

«Εμείς δεν είμαστε κατά της φιλοξενίας ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, αυτό όμως πρέπει να γίνεται στο κατάλληλο μέρος κατόπιν συνεννόησης όλων των εμπλεκομένων φορέων και το κυριότερο με μελέτη και αφού ενημερωθεί σωστά η τοπική κοινωνία. Το μέρος που φέρεται να έχει επιλεγεί, είναι το πλέον ακατάλληλο και θάβει, κυριολεκτικά θάβει, ένα νευραλγικό κομμάτι του τουρισμού της Ανατολικής Φθιώτιδας, όπως είναι ο Καραβόμυλος», σχολιάζει και συνεχίζει: «Δίπλα υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα για την οποία καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσελκύσει τουρίστες από το εξωτερικό. Υπάρχουν επίσης παραλίες με κάμπινγκ, καταστήματα εστίασης, που θα καταστραφούν από μία τέτοια κίνηση. Ποιος θα πηγαίνει για αναψυχή δίπλα στην δυστυχία;».

Ο δήμαρχος Στυλίδας καταγγέλλει επίσης, ότι το κτίριο παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να βάλει παιδιά μέσα κι οικογένειες;», αναρωτιέται ο Απόστολος Γκλέτσος, για να καταλήξει: «Όπως ήταν τεράστιο λάθος η εγκατάσταση των προσφύγων στις Θερμοπύλες ανάλογου μεγέθους λάθος θα είναι και μια τέτοια επιλογή. Τονίζω όμως ότι οποιαδήποτε συζήτηση ή πρόταση γίνεται, δεν μπορεί να γίνεται εν κρυπτώ. Όχι με αυτόν τον τρόπο, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Αν γίνει θα είναι έγκλημα για τον τουρισμό μας και για τον τόπο μας γενικότερα και εμένα προσωπικά όσοι το επιδιώκουν θα με βρουν απέναντί τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ