- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Συνάντηση Δούρου-Πάιατ για την τραγωδία στο Μάτι και τη ΔΕΘ
Ανάγκη για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων


Οι τρόποι αντιμετώπισης τραγωδιών όπως αυτή που έλαβε χώρα στην Ανατολική Αττική, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρεϊ Πάιατ.
Η Ρένα Δούρου έθεσε επί τάπητος από την πλευρά της, τη δρομολόγηση άμεσων και προωθητικών πρωτοβουλιών, τονίζοντας ότι η συνάντηση με τον Πρέσβη αφορούσε σε μια ατζέντα πολύ σημαντικών θεμάτων «σχετικά με την προσφορά του ελληνισμού της διασποράς για τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική» καθώς και τη συμβολή του Κέντρου Logistics, που αποτελεί μια αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλή πρακτική, στην οργάνωση της αλληλεγγύης για τους πληγέντες στην Ανατολική Αττική.
Τέλος, η Περιφερειάρχης Αττικής, υπογραμμίζοντας την αναφορά του Πρέσβη και στο συγκεκριμένο παράδειγμα της Καλιφόρνια, τόνισε την ανάγκη «τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουμε μπροστά μας λόγω κλιματικής αλλαγής να αντιμετωπιστούν με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι σήμερα».
Από την πλευρά του ο Τζ. Πάιατ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω τη σπουδαιότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα, ώστε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Περιέγραψα στην Περιφερειάρχη τη δουλειά που κάνουμε και τη συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία της Καλιφόρνια και την ελληνοαμερικανική διασπορά ώστε να καταστήσουμε διαθέσιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αμερικής και των Ελληνικών Αρχών. Θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικότερα τους AΧΕΠΑΝΣ».
Αναβάθμιση των κοινών πρωτοβουλιών ενόψει ΔΕΘ
Παράλληλα, στη συνάντηση που κράτησε μιάμιση ώρα, συζητήθηκε και το θέμα της αναβαθμισμένης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. «Συζητήσαμε την αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας σε σχέση με τη νέα επιχειρηματικότητα, τους start uppers και τα clusters – τομείς στους οποίους η Περιφέρεια Αττικής εδώ και τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει μετρήσιμα αποτελέσματα», παρατήρησε η Περιφερειάρχης. «Πιο συγκεκριμένα αναφερθήκαμε για τη συνεργασία που μπορούμε να έχουμε για το Film Office μιας και η Περιφέρεια Αττικής θα είναι και είναι η πρώτη Περιφέρεια της πατρίδας μας που είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές» κατέληξε η Ρένα Δούρου.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «συζητήσαμε κάποια από τα προγράμματα που θα υποστηρίξει η Πρεσβεία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπως προγράμματα για νέους επιχειρηματίες, να επισημάνουμε τομείς όπως νέα επιχειρηματικότητα και start ups».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης. Τον Πρέσβη Τζ. Πάιατ συνόδευαν η Σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων, Έιμι Κάρλον και ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων, Τσιπ Λάιτινεν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα πορτρέτο του πιο σημαντικού εν ζωή Έλληνα δημιουργού, με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του αλλά και την προβολή του θρυλικού ντοκιμαντέρ «Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος» στο Μουσείο Μπενάκη
Διέπλασε γενιές επιστημόνων στο πεδίο της Κλασικής Αρχαιολογίας
Τι ώρα θα τραβήξουν χειρόφρενο
H νέα καταληκτική προθεσμία - Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Οι χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας
Κατασχέθηκαν πειστήρια για την επίθεση της 30ής Απριλίου
Οι μαθητές μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους, για να του εξασφαλίσουν την τροφή και τα φάρμακά του
«Τέτοιοι σεισμοί γίνονται έντονα αισθητοί κυρίως προς τη βόρεια Αφρική, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο σεισμολόγος
Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Βαρύ το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δόνησης
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.