- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σε έξαρση ο ιός του Δυτικού Νείλου - 11 τα θύματά του στην Ελλάδα
107 κρούσματα από την αρχή του 2018 - Εθνικό σχέδιο δράσης ζητεί ο Πατούλης


Ακόμα 6 άνθρωποι πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 11. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 107 κρούσματα της λοίμωξης έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2018 έως και 22 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του Κέντρου, από τα συνολικά 107 κρούσματα, τα 88 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 71 έτη (εύρος: 11 - 94 ετών).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει και άλλες διαγνώσεις περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και θεωρεί πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, πέρα από αυτές που έχει ήδη καταγραφεί.
Σημειώνεται, ότι τη χώρα μας έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου. «Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πατούλης: Απαιτείται εθνικό σχέδιο δράσης
Εθνικό σχέδιο δράσης «για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου», ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο».
Ο κ. Πατούλης, σε δήλωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του μετά τα σημερινά νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και αναφέρουν ότι ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει στους 11, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 42 συνολικά περιοχές και από 107 περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τα τέλη Μαΐου , τα περισσότερα είναι στην Αττική.
Ακόμη, επισημαίνει την έντονη ανησυχία που εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων αυτής της νόσου, με την Ελλάδα να είναι τρίτη στη λίστα από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, (Σερβία, Ιταλία , Ελλάδα).
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη , τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταρρίπτουν « τα επιχειρήματα της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Υγείας ότι ενήργησαν σωστά, αποτελεσματικά και άμεσα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα είναι σε ισχύ
Η πρόγνωση της ΕΜΥ και του Meteo
Δύο ανήλικοι σε κρίσιμη κατάσταση
Η «Ώρα της Γης» διεξάγεται για 19η χρονιά που φέτος είναι αφιερωμένη στη θάλασσα
Πώς μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ
Εμβρόντητοι έμειναν οι σεισμολόγοι και οι επιστήμονες
Το άνοιγμα στην κοινωνία 2020-2025
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.