- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχητική η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική
Βολές κατά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας
Την ανησυχία της για την εξάπλωση σε πολλές περιοχές της Αττικής του ιού του Δυτικού Νείλου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, κατηγορώντας την κυβέρνηση αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για «αδιαφορία».
«Πολλά είναι τα κρούσματα ασθενών που προσβλήθηκαν από τον Ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύθηκαν στα Δημόσια Νοσοκομεία. Από τη Δυτική Αττική μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευθεί περί τα 10 περιστατικά εκ των οποίων οι 2 κατέληξαν από την περιοχή των Μεγάρων. Πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) έχουν τεθεί σε επιτήρηση και επιφυλακή αποτροπής μετάδοσης του Ιού του Δυτικού Νείλου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Συνεχίζοντας εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Επειδή η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι παροιμιώδης τα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου δεν περιορίστηκαν, αλλά ημέρα με την ημέρα αυξάνονται και επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Έτσι τώρα σε επιτήρηση και επιφυλακή έχουν τεθεί και περιοχές του Πειραιά όπως Νίκαια, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα κ.α.
Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από τα Δημόσια Νοσοκομεία ότι εμφανίστηκαν κρούσματα και σε περιοχές μέσα στην Αθήνα», αναφέρει.
Όπως τονίζει, «μεγάλο πρόβλημα θα έχουμε από εδώ και στο εξής σε επάρκεια αίματος καθ’ ότι απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες στους κατοίκους των άνω περιοχών που έχουν τεθεί σε επιτήρηση. Μάλιστα στα Νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι Αιμοδοσίες να κάνουν αιμοληψίες. Ενδεχομένως να επεκταθεί σε όλη την Αττική αφού υπάρχουν κρούσματα παντού».
Και καταλήγει: «Προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του Ιού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.