Ελλαδα

Εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά: Αρχίζουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων

Το χρονοδιάγραμμα της εξέτασης όλων των μαρτύρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mati.jpg
© EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Αρχίζουν τις επόμενες μέρες οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, που μέχρι στιγμής και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση κόστισε τη ζωή 91 ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, έχουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των συγγενών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση των βασικών μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, όπως για παράδειγμα η αυτοψία της Πυροσβεστικής, αλλά και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τα κέντρα επιχειρήσεων όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ