- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπαρχηγός Π.Υ.: Είχε καλλιεργηθεί μια αυταπάτη ότι οι κάτοικοι στο Μάτι είναι ασφαλείς λόγω της λεωφ. Μαραθώνος (video)
«Χρειάζεται χρόνος για να γίνει μια εκκένωση τέτοιου βαθμού. Το σχέδιο πρέπει να είναι ρεαλιστικό» πρόσθεσε
Για εξαιρετική δουλειά της ελληνικής αστυνομίας στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έκανε λόγο ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημοσθένης Αναγνωστάκης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για τα δραματικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική.
Ο κ. Αναγνωστάκης επεσήμανε πως ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου.
«Είχαμε ριπές 8 και 9 μποφόρ. Το θερμικό κύμα ήταν τέτοιο που οι ζάντες των αυτοκινήτων έλιωσαν. Το σημείο τήξης του αλουμινίου είναι στα 660 βαθμούς Κελσίου. Για να κατασκευαστεί μια ζάντα υπάρχει πρόσμιξη του αλουμινίου με το τιτάνιο, το οποίο τήκεται 1666 βαθμούς Κελσίου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για το τι θερμοκρασίες μιλάμε» ανέφερε.
Οι κάτοικοι στο Μάτι νόμιζαν ότι ήταν ασφαλείς
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του επεσήμανε ότι είχε καλλιεργηθεί μια «αυταπάτη» στους ανθρώπους που διαμένουν στο Μάτι ότι είναι ασφαλείς, καθώς υπάρχει η λεωφ. Μαραθώνος που λειτουργεί σαν αντιπυρική ζώνη.
«Σε ένα στρεσαρισμένο περιβάλλον, σε μια περιοχή η οποία επί σειρά ετών οι πυρκαγιές που είχε ξεκινούσαν από την Ανατολή με δυτική κατεύθυνση, είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας ότι η λεωφ. Μαραθώνος αποτελεί μια αντιπυρική ζώνη. Δεν το καλλιέργησε κανένας επίσημος φορέας. Θεωρώ ότι ήταν μια αυταπάτη με τραγικές συνέπειες» εξήγησε.
Δεν υπήρχε χρόνος
Αναφορικά με την πιθανότητα οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων, υποστήριξε ότι «μια εκκένωση δεν γίνεται αυτομάτως». Όπως είπε, «Χρειάζεται ένα σχέδιο και ένα σχέδιο απαιτεί χρόνο. Να ρθουν τα λεωφορεία, να μπει ο κόσμος και να απομακρυνθούν. Δεν είναι ρεαλιστικό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.