- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν έχω φωτογραφίες. Δεν τράβηξα βίντεο. Δεν είχα ξαναδεί καμένα στη ζωή μου. Ίσως μια φορά πολύ παλιά, πιτσιρίκα στην Πρέβεζα. Κάποτε στα τέλη του ’80, αρχές ’90, αν θυμάμαι καλά. Μπορεί και όχι.
Αλλά τη μυρωδιά του θανάτου δεν τη θυμόμουν.
Αν σταθείς στο λιμάνι της Ραφήνας, νομίζεις ότι ποτέ δεν συνέβη τίποτα. Ότι οι εικόνες που έχεις δει ήταν ένα κακό όνειρο. Και ξαφνικά φτάνεις στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου. Απέραντη θλίψη και θυμός μαζί. Και εκεί μυρίζει θάνατο.
Το έδαφος θυμίζει κακή, πλαστική ταπετσαρία παλαιότερης δεκαετίας. Γκρι, μαύρη και πάλι γκρι.
Τα δέντρα μοιάζουν σαν μαλλιά που τα τράβηξες και τα ξερίζωσες. Σαν να έχουν τσακωθεί δύο πιτσιρίκια και να ωρύονται, με τα χέρια τους να τραβά το κάθε ένα τα μαλλιά του άλλου. Και να καταλήγουν στο έδαφος. Στο ίδιο γκρι έδαφος.
Περπατάς ανάμεσα στα καμένα δέντρα. Σε δέντρα που από τη μία πλευρά τους είναι στάχτη και από την άλλη έχει ακόμα φύλλα. Πράσινα. Ούτε από την θερμότητα δεν έπεσαν. Παράλογο.
Και έχει ακόμα μία άρρωστη ζέστη. Παντού γυαλιά σπασμένα και κάπου εκεί ένας ηλεκτρολογικός πίνακας από εκείνους που έχουν όλα τα σπίτια για τον θερμοσίφωνα, την κουζίνα. Μπουκάλια, άμορφες μάζες και στάχτη.
Και η μυρωδιά σου κόβει την ανάσα.
Το Κόκκινο Λιμανάκι δεν ήταν αυτό που ήξερα. Και ποτέ δεν θα ξαναγίνει.
Γιατί από εκεί πέρασε ο κακός δράκος από τα παιδικά παραμύθια, που άνοιξε το τεράστιο στόμα του και έριξε από τα σπλάχνα του εκείνη την πύρινη λαίλαπα.
Έτσι έμοιαζε χθες το Κόκκινο Λιμανάκι. Ή τουλάχιστον ό,τι απέμενε από αυτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.