Ελλαδα

Το μήνυμα των 8 Τούρκων αξιωματικών για τον Στ. Τσακυράκη: Θα μιλάμε με περηφάνια

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Απόστολος Δοξιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
panagopoulos234232.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με το μήνυμα που έστειλαν στην οικογένειά του οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που υπερασπίστηκε σε δικαστική αίθουσα, αποχαιρετά ο Απόστολος Δοξιάδης τον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ήταν συνήγορος των 8 στην πολύκροτη υπόθεση για τη χορήγηση ασύλου. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών.

Η ανάρτηση Δοξιάδη

Tώρα που το σώμα του αναπαύεται στο αγαπημένο χώμα τού Μολύβου, αντί για έναν ακόμη χαιρετισμό δικό μου γράφω μια φράση από το μήνυμα που έστειλαν στην οικογένειά του οι 8 Τούρκοι ικέτες:

«Όσο ζούμε, θα μιλάμε με περηφάνια για τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που φέρουμε, να είμαστε οι τελευταίοι των οποίων το δίκιο υπερασπίστηκε ο Σταύρος Τσακυράκης».

Στην υπόθεση του ασύλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν, πράγματι, η τελευταία φορά που παρέστη σε δικαστήριο. Ήρθε στη συνεδρίαση με μεγάλο κόπο, στηριγμένος στο μπαστούνι του και με εμφανή τη μεγάλη προσπάθεια να το καταφέρει. Στη διάρκειά της όμως όλα αυτά έσβησαν. Έλαμψε με τη φωνή και την αλήθεια του. Όταν, φεύγοντας, τον ευχαρίστησα θερμά που μπήκε σε τόσο κόπο, μου απάντησε πολύ απλά: «Δε γινόταν να μην έρθω».

Πόσο πολύ Σταύρο βρίσκω σε αυτόν τον συμβολισμό...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ