Ελλαδα

Νέα δοκιμασία για τη Μάνδρα - Θάφτηκαν περιουσίες στα λασπόνερα (εικόνες,video)

Πλημμύρισαν 90 σπίτια και καταστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mandra1.jpg
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στιγμές αγωνίας έζησαν και χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Μαγούλας ανήμποροι να σώσουν τις περιουσίες τους, που για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες είδαν να χάνονται κάτω από τόνους λάσπης.

«Τίποτα δεν έχει γίνει» καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, επιρρίπτοντας ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«Δεν έχει πνιγεί το σπίτι της, εμείς πνιγόμαστε» αναφέρουν γεμάτοι απόγνωση και οργή, απομακρύνοντας από τις αυλές των σπιτιών τους λάσπες και χώματα.

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης πλημμύρισε 90 σπίτια και καταστήματα σε Μάνδρα και Μαγούλα ενώ για ολόκληρη τη Δυτική Αττική επιστατεύτηκαν 95 πυροσβέστες με 40 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο.

Η νεροποντή μετέτρεψε σε χείμαρρους λάσπης τους δρόμους, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους, τα οποία «πνίγηκαν» στον κόμβο Παραδείσου.

Στην διαδρομή προς Αθήνα και αμέσως μετά τον κόμβο με την Αττική Οδό, για μια ακόμη φορά τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τον δρόμο σε λίμνη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον διεξάγεται κανονικά στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Σημειώνεται δε, ότι είχε διακοπεί σε σημεία της περιοχής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία δεν έχει σταματήσει.

Προβλέπουν δε ότι τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν και σήμερα Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, οι καταστροφές από τις πλημμύρες δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αττική. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 450 κλήσεις από όλη την Ελλάδα, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Ειδικότερα, εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις, αντίστοιχα.

mandra2.gif

mandra3.gif

mandraa.gif

Αβοήθητοι οι κάτοικοι της Μάνδρας - Καταγγέλλουν αδιαφορία Δούρου #1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ