Ελλαδα

Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν έχει αρχίσει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο

«Ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mandra1.jpg
© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ξεκινήσει στη Μάνδρα Αττικής, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του 2017 που στοίχισε την ζωή σε 24 ανθρώπους, κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, έπειτα και την χθεσινή βροχόπτωση που προκάλεσε νέες πλημμύρες ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της περιοχής. 

Η κ. Κριεκούκη εξήγησε τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα. «Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει» σημείωσε αιχμηρά και τόνισε ότι οι αντοχές και η υπομονή των κατοίκων έχουν τελειώσει. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρωθυπουργό δίχως να υπάρχει εξέλιξη.

Μετά τη βροχή πλημμύρισε και πάλι το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, κατεβάζοντας φερτά και άλλα υλικά στην πόλη. Από την πλευρά της η πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 83 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα κι από ταράτσες σπιτιών

Στην περιοχή παραμένουν 65 Πυροσβέστες με 26 οχήματα. Προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ).

Σημειώνεται ότι πολίτες που μίλησαν στον ΣΚΑΪ τόνισαν ότι το νερό έφτασε το 1,5 -2 μέτρα.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ