Ελλαδα

Ο Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού πήρε την αστυνομία κι εμπόδισε τον δήμο Γλυφάδας να κάνει ασφαλτόστρωση (εικόνες)

Επειδή ήταν στα όρια των δύο δήμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_ar011101280.jpg
©ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Σε ένα αυτοδιοικητικό σκηνικό απείρου κάλλους βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των όμορων δήμων Γλυφάδας και Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπως και οι διερχόμενοι οδηγοί επί της κεντρικότατης οδού Δημητρίου Γούναρη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Γλυφάδας, στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γούναρη από το ύψος της Ανδρέα Παπανδρέου (δήμος Γλυφάδας) έως και το ύψος της λεωφόρου Κύπρου (δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού).

Όπως αναφέρει ο δήμος Γλυφάδας, «ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο, επειδή, όπως υποστήριζε, ο μισός δρόμος του ανήκει. Συνοδεία δύο αντιδημάρχων του, ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, φωνασκούσε επί ώρα και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία, που είχαν ξεκινήσει το φρεζάρισμα, με αυτόφωρο. Η παρεμπόδιση των εργασιών στο σύνολο του οδοστρώματος κατεγράφη από την Τροχαία και από την Αστυνομία που προσήλθαν στο σημείο και διαπίστωσαν προφανώς ότι υπήρχαν όλες οι νόμιμες άδειες».

_ar00908.jpg

_ar00983.jpg

«Για να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών Δήμων, η ασφαλτόστρωση της Γούναρη (από το ύψος της Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου) θα συνεχιστεί από το Δήμο Γλυφάδας στο μισό του δρόμου μόνο» προσθέτει ο δήμος Γλυφάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από το ύψος της οδού  Ιασωνίδου έως και τη λεωφόρο Κύπρου, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Γούναρη ανήκει όντως στον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι προτιμήθηκε από τον κ. Κωνσταντάτο να μην ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση ενός κομματιού περίπου 300 μέτρων με δαπάνες άλλου δήμου και να παραμείνει το έργο ατέλειωτο, αποτελώντας κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

_ar01251.jpg
Η εικόνα της κατάστασης που παρουσιάζει σήμερα ο δρόμος

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε με το Δήμο Αλίμου στα δικαστήρια για θέματα ορίων.

_ar01032.jpg

_ar01110.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ