Ελλαδα

«Θερμή εισβολή» - Ανεβαίνει το θερμόμετρο στους 37 βαθμούς Κελσίου

Πολύ πιθανό η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες να κρατήσουν μέχρι το Σάββατο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4196339.jpg
© EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ

Ο Ιούνιος μπήκε θερμός. Ο μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για θερμή εισβολή.  «Οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν την τάση να "ανηφορήσουν" προς την περιοχή μας και να μας επηρεάσουν από την Πέμπτη. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή της εβδομάδας που διανύουμε θα σημειωθούν οι πιο αυξημένες θερμοκρασίες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρατήσει η ζέστη μέχρι και το Σάββατο, όμως αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτή τη στιγμή», υποστηρίζει ο μετεωρολόγος. 

Από την Πέμπτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέλθει σε επίπεδα καθαρά καλοκαιρινά. Έτσι, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πολύ τοπικά ακόμη και λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές είναι οι εξής ακόλουθες :

Θεσσαλία (στις εσωτερικές πεδινές περιοχές)
Κεντροανατολική Στερεά (πεδινές περιοχές της κεντρικής Φθιώτιδας και ένα μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας, με έμφαση στην Κωπαίδα )
Ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως στον κάμπο της Αργολίδας δηλαδή περιοχές γύρω από το Ναύπλιο και το Άργος. Επίσης στα πεδινά τμήματα της κεντρονότιας Λακωνίας)
Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (πεδινές περιοχές της Μεσσηνίας που είναι ευπαθείς στη ζέστη, όπως για παράδειγμα τα Αρφαρά)

Σε αυτές τις περιοχές, σε τοπικό επίπεδο, το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πιο τοπικά ακόμη και τους 38°C».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα στις περιοχές που θα πληγούν από τον μίνι πρώτο καύσωνα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ