- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστές του ΣτΕ κατά Ρουβίκωνα: Δεν ανοίγουμε διάλογο με αυτούς που μετέρχονται βίαια μέσα
Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη φύλαξη του κτιρίου ζητούν οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ με αφορμή την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, τη Δευτέρα.
Οι δικαστές καταδικάζουν την επίθεση και καλούν την Πολιτεία να τους προστατέψει και να προχωρήσει άμεσα σε απόδοση ευθυνών για το περιστατικό.
«Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες» τονίζουν στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, αναφέρουν:
Με αφορμή την χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών “συλλογικοτήτων” στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:
1. Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως η χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης.
2. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης.
3. Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη η Ιρλανδία σε επαλήθευση με 63,64%
Από τα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, αναδρομή σε μια πορεία πάνω από 30 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους
Πώς συνέβη το τροχαίο
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.