Ελλαδα

Γκάλοπ: Συμφωνείτε με την αποποινικοποίηση της κατοχής κάνναβης για προσωπική χρήση;

Ψηφίστε εδώ και δείτε τα αποτελέσματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17940589.jpg
EPA/SASHENKA GUTIERREZ

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, πραγματοποιείται η παγκόσμια δράση για την Κάνναβη (Global Marijuana March), που βγάζει εκατομμύρια κόσμου στο δρόμο σε περισσότερες από 300 πόλεις.

«Η χρήση και κατοχή Κάνναβης, όπως και η οικιακή καλλιέργεια για προσωπική χρήση εξακολουθούν να είναι παράνομες και να θεωρούνται πλημμέλημα κατά το νόμο. Η καινούργια νομοθεσία δεν αποποινικοποιεί την χρήση και κατοχή Κάνναβης από τον ασθενή/ χρήστη, θέτει σε ομηρία τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο, νομιμοποιεί το φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό χωρίς να νομιμοποιεί το ίδιο το φυτό.

Η νέα νομοθεσία δεν παρέχει ισότιμη προσβασιμότητα στην Κάνναβη σε όλους τους ασθενείς, δεν προβλέπει την συνταγογράφηση και την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφορά μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι το φυτό στην φυσική του μορφή, ενώ καλύπτεται από έναν βαρύ μανδύα κρατικού προστατευτισμού» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στη φετινή διακήρυξή τους οι διοργανωτές του 14ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ- 4η Γιορτή Κάνναβης, της μακροβιότερης και πιο συνεπούς δημόσιας διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για την Κάνναβη στην Ελλάδα από το 2005.

Εσείς τι πιστεύετε; Απαντήστε παρακάτω και αφήστε τη γνώμη σας στα σχόλια.

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ