- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκτός εκλογών οι συνεργάτες και οι γενικοί γραμματείς των νυν δημάρχων
Διάταξη που περιλαμβάνεται στον «Κλεισθένη Ι»
Μία απίστευτη εκλογική διάταξη που περιλαμβάνεται στον “Κλεισθένη Ι”, αποκάλυψε ο Επικεφαλής της Παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”, Απ. Κοιμήσης, κατά την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., που είναι ακόμη εν εξελίξει.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το ν/σ εισάγει κώλυμα εκλογιμότητας για τους Γενικούς Γραμματείς των Δήμων, τους ειδικούς συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες των Δημάρχων, “αποκλείει το πιο επίλεκτο ανθρώπινο δυναμικό”, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε.
Όπως αναφέρει το airetos.gr, προφανώς αναφερόταν στο αρ.10 του ν/σ, στην παρ.2.α. του οποίου εισάγεται κώλυμα εκλογιμότητας για τα εν λόγω πρόσωπα.
«Το κώλυμα δεν θα είναι όπως σήμερα, που προβλέπεται μεν, αλλά παύει να υπάρχει, αν τα πρόσωπα στα οποία συντρέχει παραιτηθούν από τη θέση τους πριν από την ημέρα της ανακήρυξης των υποψηφίων (βλ. σελ.17 εγκυκλίου δημοτικών εκλογών 2014)», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Η Κυβέρνηση τώρα αφαιρεί τη δυνατότητα παραίτησης πριν την ανακήρυξη (δυνατότητα που, για παράδειγμα, δίνει στην αμέσως επόμενη περίπτωση, την 2β του αρ.10 του ν/σ, που αφορά τους υπαλλήλους του Δήμου). Με απλά λόγια, εάν ψηφιστεί το ν/σ και γίνουν δημοτικές εκλογές βάσει αυτού, όσοι υπηρέτησαν/υπηρετούν την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο ως Γενικοί Γραμματείς Δήμων ή ως επιστημονικοί συνεργάτες Δημάρχων στερούνται του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.