Ελλαδα

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 22χρονη φοιτήτρια - Κατηγορείται για παιδοκτονία

Πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε ακάλυπτο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
einai3.jpg

Ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η 22χρονη φοιτήτρια που πέταξε το νεογέννητο μωρός της από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Η φοιτήτρια που κατηγορείται για παιδοκτονία νοσηλεύεται φρουρούμενη σε γυναικολογική κλινική και σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αν και έχουν αντιμετωπίσει τον πυρετό, καταβάλλουν ακόμα προσπάθειες να επαναφέρουν σε κανονικά μεγέθη τον αιματοκρίτη της ο οποίος έπεσε λόγω της διαρκούς αιμορραγίας μετά τον τοκετό.

Στο μεταξύ συνταρακτικά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθώς αποκαλύπτουν πώς η 22χρονη πήρε την απόφαση να πετάξει το μωρό της σε ακάλυπτο χώρο.

Η εγκυμοσύνη

«Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και, όταν του το είπα, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα και άλλες φορές, αλλά δεν μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό, μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω τον Μάιο», δήλωσε η 22χρονη στους αστυνομικούς.

Το έκρυψε από την οικογένειά της

Όπως προκύπτει επίσης από τα όσα δήλωσε η νεαρή, είχε κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της από τη μητέρα της και τους οικείους της. «Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω, γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη, οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο», εξήγησε η 22χρονη και συνέχισε: «Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε ήμερα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στον δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή, κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο... Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν, όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα

Τραγική φιγούρα και η μητέρα της 22χρονης η οποία ήταν και εκείνη που εντόπισε το νεκρό βρέφος. «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ό,τι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω», είπε η μητέρα της φοιτήτριας.

Η στιγμή που βρήκε το νεκρό βρέφος

Η ίδια περιγράφει τη στιγμή που βρήκε το νεκρό βρέφος λέγοντας. «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. «Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα», είπε. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της φοιτήτριας την είχε ρωτήσει αν είχε κάποια σχέση με το μωρό, εκείνη όμως το αρνήθηκε με έντονο τρόπο.

Αστυνομικός ο πρώτος που έφτασε πρώτος στο σημείο

«Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν και ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό», περιγράφει από την πλευρά του αστυνομικός που κλήθηκε στο περιστατικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ