- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κανείς δεν ξέρει πότε θα λυθεί το θέμα της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη
Ποιες περιοχές δεν θα έχουν νερό για 24 ώρες
Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη διακοπή της υδροδότησης. Αυτό που προέκυψε ήταν ότι κανένας δεν μπόρεσε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Νοτοπούλου στο Διοικητήριο, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, του προέδρου της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και δημάρχων του κεντρικού δήμου και του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Όπως ειπώθηκε, τα προβλήματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, παρά την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό που τροφοδοτεί το δίκτυο από τις πηγές της Αραβησσού, «μέχρι να πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από την Αραβησσό» και να φτάσει στα επιτρεπτά από τη νομοθεσία όρια και να διοχετευτεί στην πόλη.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί το επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε πότε» δήλωσε εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γ. Κρεστενίτης.
Ο κ. Κρεστενίτης τόνισε ότι εφόσον δεν αποκατασταθεί γρήγορα η καταλληλότητα του νερού -που αφορά το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας που παρέχεται στην πόλη- έχει προγραμματιστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης σε περιοχές που είχαν νερό όλες αυτές τις μέρες.
Έτσι, όπως ανακοίνωσε και η ΕΥΑΘ, ήδη από τις 17.00 του Σαββάτου και για 24 ώρες, θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο - Γαλήνη - Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό. Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του 'Αη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.