Ελλαδα

Το τελευταίο μάθημα του Θανάση Διαμαντόπουλου σήμερα στο Πάντειο

Στις 19.00 και είναι καλεσμένοι όλοι…

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diamant.jpg

Με τίτλο «Ένας Κύριος φεύγει»- (Κύριος με την έννοια που το λένε τα παιδιά στα σχολεία: ένας δάσκαλος...) δίνει σήμερα την τελευταία του παράδοση ο εξαιρετικός καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Μετά από 40 ολοστρόγγυλα χρόνια διδακτικής παρουσίας στο πανεπιστήμιο, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, ώρα 19.00, στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, θα πει το «δασκαλίστικο αντίο» μου σε όσους είναι ή υπήρξαν μαθητές του. Σε όσους, επίσης, -έχοντας κάποιας μορφής επικοινωνία με το έργο ή τις δημόσιες παρεμβάσεις του- αισθάνονται ως τέτοιοι, αλλά και σε αυτούς, γενικότερα, με τους οποίους συμπορεύτηκε πνευματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Το θέμα της αποχαιρετιστήριας διδασκαλίας του θα είναι «Φύση, χρησιμότης και λειτουργικότης της Πολιτικής Επιστήμης. Οι σχέσεις της με τις άλλες κοινωνικές επιστήμες». Θα εξετασθεί και η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως αποκαλύπτεται από τα μεθοδολογικά εργαλεία της Επιστήμης της Πολιτικής.

Ο καθένας που θα ήθελε να μοιραστεί μαζί του την ιδιαίτερη για μένα συγκεκριμένη στιγμή είναι προσκεκλημένος στο αντίο αυτό. Στο αντίο ενός -όσον ούπω πρώην- δάσκαλου…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ