- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διήμερο κινητοποιήσεων στη δημόσια Υγεία
Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
Στάση εργασίας αποφάσισαν οι Νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη, 29 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε στάση εργασίας από 12 έως 3μ.μ.και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων», με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να «ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η Ομοσπονδία ζητά τέλος την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε, στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και αναλυτικές οδηγίες προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες
Το κείμενο για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της ανώνυμης προσφοράς ζωής
«Δεν ξέρω πώς είναι η κόλαση, αλλά αυτό που αντίκρισα ήταν δέκα φορές χειρότερο»
Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί
Το ΕΛΥΡΟΣ και το Iosif K. ενεπλάκησαν σε ατύχημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Πότε θα δουν τις αλλαγές οι πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού θα δείτε τα αποτελέσματα
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το χρονικό της υπόθεσης
Ήταν γιος του αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη και της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη
Όσα κατέγραψαν οι θερμικές κάμερες στο λεκανοπέδιο της Αττικής
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.