Ελλαδα

Νέα κατάθεση από συνάδελφό του ιατρό καίει τον αγγειοχειρουργό

«Δεν έπρεπε να κάνει αναισθησία σε ένα γιαπί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aggeioxeiroyrgos.jpg

Στοιχεία που καίνε τον 38χρονο αγγειοχειρουργό που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνάδελφος του κατηγορουμένου στο ίδιο νοσοκομείο και καθηγητής αγγειοχειρουργικής.

Ο καθηγητής ανέφερε στην κατάθεσή του ότι τα αναισθητικά χορηγήθηκαν στην 36χρονη σε αίθουσα της πρώην μαιευτικής κλινικής, η οποία ήταν ακατάλληλη. «Ο χώρος ήταν γιαπί και δεν χρησιμοποιούταν. Δεν υπήρχε ιατρικός εξοπλισμός, ο χώρος ήταν σκοτεινός και γεμάτος σκόνη. Εκεί, ο γιατρός ήξερε πως δεν θα γίνει αντιληπτός επειδή κανείς δεν θα πήγαινε στον συγκεκριμένο χώρο», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Ακόμη, υποστήριξε πως ο αγγειοχειρουργός δεν έπρεπε να κάνει αναισθησία στη γυναίκα, εξηγώντας ότι η σκληροθεραπεία δεν είναι επέμβαση, αλλά θεραπεία και πως δεν χρειάζεται μέθη.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κική Πακιρτζίδου, δήλωσε πως δεν υπήρχε ιατρικός λόγος να βγάλει τα εσώρουχά της η 36χρονη.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργος Νικολακόπουλος, υποστήριξε πως ο αγγειοχειρούργος δεν είχε κίνητρο να σκοτώσει την 36χρονη και πως ήταν λογικό η γυναίκα να βγάλει τα ρούχα της για να γίνει η ιατρική πράξη. «Προσπαθούμε να πιαστούμε από ασήμαντα γεγονότα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: voria.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ