Ελλαδα

Σάλος και παραιτήσεις για πιθανές υποκλοπές στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jjjjjj.jpg
airetos.gr

«Τον αιφνιδιασμό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προκάλεσε η σημερινή τηλεφωνική πληροφόρηση από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη ότι διεξάγεται αστυνομική και εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά από δική της πρωτοβουλία, σε σχέση με πιθανή υποκλοπή και παρακολούθηση του γραφείου της.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα συγκαλώντας την Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ωστόσο η κ. Αλειφέρη δεν παρευρέθηκε αν και εκλήθη έγκαιρα.

Η δήλωση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κ. Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κ. Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον περιφερειάρχη ως όφειλε.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαντά από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Μαντάς αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.

Μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:

• την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

• να καλέσει την κ. Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως».

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

«Σήμερα έγινε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για να διαπιστωθεί αν στο γραφείο μου υπάρχει διαρροή, υποκλοπή (παρακολούθηση) συνομιλιών.

Ο,τι ευρήματα υπάρχουν, έχουν κατασχεθεί. Αναμένουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια και την Εισαγγελία.

Μας ενδιαφέρει να διασφαλιστεί η λειτουργία της διοίκησης. Οταν έρθουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, θα σας ενημερώσουμε.

Εγώ απευθύνθηκα στις εισαγγελικές αρχές».

Στη συνέχεια είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν κατηγορώ κανέναν. Από δω δίνονται εντολές για ελέγχους σε οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα».

Ερευνα έγινε και σε τηλέφωνα και υπολογιστές διευθυντών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και σε άλλα γραφεία, όπως της γραμματείας της, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου. Οι άνδρες της Ασφάλειας πήραν μαζί τους για περαιτέρω έλεγχο τον υπολογιστή της αντιπεριφερειάρχη.

Η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη όταν είχε ξεκινήσει η έρευνα. Την ίδια ώρα ενημέρωσε και τους Μεσσήνιους περιφερειακούς συμβούλους, τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και την Αντωνία Μπούζα και Αποστόλη Γκούνη, που προσήλθαν στο Διοικητήριο και ήταν παρόντες κατά τη δήλωση της αντιπεριφερειάρχη.

Δήλωση Περικλή Μαντά

«Με έκπληξή μου είδα πως στο δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ως αιτία αποπομπής μου η αληθινή στάση μου, στο πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε στη Μεσσηνία και ταλανίζει ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η αλήθεια δεν περιορίζεται μόνον εκεί…

Η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης επέλεξε πρωτίστως να μου επιρρίψει “ευθύνες” ολοκληρώνοντας την πολιτική στοχοποίησή μου για την προ μηνός δήλωσή μου, καταδίκης της πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

Γνώμονάς μου στην πολιτική ήταν, είναι και θα είναι μόνο η αλήθεια. Την αλήθεια που είπα σήμερα ενώπιον όλων των συναδέλφων μου. Μια αλήθεια που πηγάζει από την προσωπική μου ηθική και ακεραιότητα, που είναι πάνω από “την πολιτική ηθική” που επικαλούνται ορισμένοι.

Με αυτή την αλήθεια οδηγό, εγώ υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Συνεχίζω πλέον ως περιφερειακός σύμβουλος να υπηρετώ τους πολίτες της Μεσσηνίας που με εξέλεξαν».

ΠΗΓΗ: flynews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ